Den växande psykiska ohälsan bland unga utgör i dag en av de största folkhälsoutmaningarna i de nordiska länderna. Konferensen ”Unga in i Norden - psykisk hälsa, arbete och utbildning” kommer att avrunda projektet Unga in i norden, som fokuserar på unga som lider av, eller riskerar, psykisk ohälsa. Projektet har genomförts på uppdrag av det Nordiska ministerrådet med start 2014.
På konferensen i januari deltar bland andra Cecilie Høj Anvik och Ragnhild Holmen Waldahl, från forskningsinstitutet Nordlandsforskning i Norge, som presenterar sin forskning om situationen för utsatta unga och Lidija Kolouh-Söderlund, projektledare på Nordens välfärdscenter, som tar upp vad beslutsfattare i Norden behöver investera i.
Flera verksamheter som skapar förutsättningar för unga att delta i samhället kommer att vara på plats och det kommer också att vara en paneldiskussion med unga från de nordiska länderna.
Konferensen är kostnadsfri, äger rum på Radisson Blu Airport Hotel i Oslo och sker på skandinaviska, vilket innebär att presentationerna kan vara på svenska, danska eller norska.
Liknande innehåll
Populärt innehåll idag
- Autismdiagnos blev vändningen: ”Stolt över att jag tog mig igenom de svåra åren”
- Från rastlös i skolan till skyttekung – bandystjärnan om adhd
- Allt längre lista med världskändisar som har npf
- Npf-mamman: "Autismdiagnosen kom som en krasch för mig"
- Så här funkar WISC-testet
- Pandas – en autoimmun sjukdom med neuropsykiatriska symtom
- "Många med adhd har en förskjuten dygnsrytm"