Nästa artikel
Premium Att oroa sig är en naturlig del av att vara människa, men ihållande oro kan leda till koncentrationssvårigheter, stress och försämrad livskvalitet. För Special Nest berättar psykologen och forskaren Tove Wahlund om enkla sätt för att handskas med negativa ”tänk om”-tankar som kan vara svåra att släppa. Det handlar bland annat om att i förväg klargöra förväntningarna och förbereda sig inför nya situationer, vilket kan vara extra viktigt för personer med neuropsykiatriska diagnoser som autism och adhd.
Tänk om jag missar det viktiga jobbmötet imorgon? Jag måste vara ute i god tid och ta bussen, men tänk om det börjar snöa i natt och all trafik blir inställd? Och nu är det dessutom förkylningstider. Tänk om någon hostar på mig i trängseln på bussen, kanske smittar jag barnen som då behöver vara hemma från förskolan i flera veckor, så att jag inte alls hinner beta av den allt längre att göra-listan på jobbet? Kommer min chef att tröttna på mig då, kan jag rentav få spar
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Kärlek på samma frekvens – därför väljer autister ofta varandra
- Adhd och överrörlighet – slump eller samband?
- Vanliga relationsproblem vid autism – och hur ni löser dem
- Så kan personer med autism lyckas i dejting och kärlek
- Tidigare stöd för barn med autism – nytt arbetssätt ger goda resultat i Angered: "Minskar glappet mellan olika instanser"
- Sommarläsning del 2: Att ljuga
- "Språkförmågan är starkt påverkad hos barn med autism"