Nästa artikel
Premium En statlig utredning föreslår så kallad förstärkningsundervisning i mindre grupper för elever som riskerar att missa betygsmålen – och därmed gymnasiebehörighet. Special Nest har intervjuat utredaren Pontus Bäckström om vad förslaget kan innebära för elever med neuropsykiatriska diagnoser som autism och adhd. "Förstärkningsundervisning är inte ett alternativ till särskilt stöd, utan en förstärkning av den ordinarie undervisningen", säger han.
Ungefär var sjunde elev lämnar varje år grundskolan utan gymnasiebehörighet, något som kan leda till långvarigt utanförskap. För att vända utvecklingen tillsatte regeringen 2023 en särskild utredning med uppdrag att föreslå hur undervisningstiden kan utökas. I december 2024 överlämnades utredningen "Förstärkningsundervisning i skolan – en försöksverksamhet för fler behöriga elever" till skolministern Lotta Edholm (L). Utredningens förslag kretsar kring mer obligatorisk un
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Kärlek på samma frekvens – därför väljer autister ofta varandra
- Adhd och överrörlighet – slump eller samband?
- Sommarläsning del 3: Underkänslig för sinnesintryck
- Vanliga relationsproblem vid autism – och hur ni löser dem
- Hon löste gåtan "Sveriges farligaste kvinna"
- Tidigare stöd för barn med autism – nytt arbetssätt ger goda resultat i Angered: "Minskar glappet mellan olika instanser"
- Förslaget: Extra undervisning i mindre grupper ska lyfta elever