Nästa artikel
Premium Personer med adhd äter ofta mer socker och mättat fett, och mindre frukt och grönt, än genomsnittsbefolkningen. Ohälsosamma matvanor kan därmed vara en orsak till att risken att drabbas av övervikt och diabetes är förhöjd vid adhd. Det visar en stor studie från Örebro universitet.
Sedan några år tillbaka är det välkänt att personer med adhd har en högre risk att drabbas av fysiska sjukdomar såsom övervikt och diabetes typ II, men orsaken till det är okänd. – Vi ville därför undersöka patientgruppens matvanor, som kan vara en förklaring. Forskningen har hittills mest fokuserat på psykiatrisk samsjuklighet, så här finns en kunskapslucka att fylla, säger Henrik Larsson, professor vid Institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet. Han h
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Hon löste gåtan "Sveriges farligaste kvinna"
- Behandling med bumetanid kan vara fördelaktig för vissa barn med autism – enligt unik svensk studie: "Ett värdefullt framsteg"
- Ny forskning om svårbedömda grupparbeten – kan blyghet tolkas som okunskap?
- Nytt vårdstöd ska korta adhd-kön till vuxenpsykiatrin
- Intryckskänslighet vid autism – 7 intressanta lästips
- ”Vi är först ut med ett serviceboende helt anpassat för autism"
- Så tänker personer med autism om kärleksrelationer