Nästa artikel
I höst kommer dokumentärserien Djävulsdansen tillbaka och denna gång handlar det om att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa. Sanna Lundell och Ann Söderlund träffar både drabbade och anhöriga som berättar sina livsöden.
I Sverige finns det minst en miljon anhöriga till personer med psykisk ohälsa och de kan må mycket dåligt själva. Det kan också vara svårt att be om stöd och hjälp när tillvaron präglas av oro för den sjuke, förtvivlan och vanmakt. I serien möter programledarna både anhöriga och deras närstående som får berätta om djupa kriser men också om hopp, glädje och kärlek.
– Med allt jag sett och lärt mej om att vara anhörig så måste jag säga att det här är det viktigaste jag någonsin har gjort, säger Sanna Lundell i ett pressmeddelande.
Den första säsongen av dokumentärserien Djävulsdansen sändes hösten 2014 och handlade om hur det är att leva nära någon med beroendeproblem. Den andra omgången har premiär i SVT hösten 2016.
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Idol-finalisten Margaux Flavet hyllas för sin öppenhet om autism
- Hon slutade med adhd-medicin: ”Jag har fått bråka med psykiatrin”
- Rustar unga vuxna med npf för arbetslivet: ”Ganska hoppfull på sikt”
- Här ges distansundervisning som särskilt stöd: ”Måste ha rimliga förväntningar och inte tro att detta kommer att lösa allt”
- Så här funkar WISC-testet
- Läs- och skrivkrisen i skolan slår hårt mot elever med autism
- Pandas – en autoimmun sjukdom med neuropsykiatriska symtom