Nästa artikel
Premium Personer med adhd äter ofta mer socker och mättat fett, och mindre frukt och grönt, än genomsnittsbefolkningen. Ohälsosamma matvanor kan därmed vara en orsak till att risken att drabbas av övervikt och diabetes är förhöjd vid adhd. Det visar en stor studie från Örebro universitet.
Sedan några år tillbaka är det välkänt att personer med adhd har en högre risk att drabbas av fysiska sjukdomar såsom övervikt och diabetes typ II, men orsaken till det är okänd. – Vi ville därför undersöka patientgruppens matvanor, som kan vara en förklaring. Forskningen har hittills mest fokuserat på psykiatrisk samsjuklighet, så här finns en kunskapslucka att fylla, säger Henrik Larsson, professor vid Institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet. Han h
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Forskare: Har vi råd med att barn med adhd slås ut i skolan?
- Blandning av kemikalier under graviditet ökar risken för försenad språkutveckling: "Effekter som länge har gått under radarn"
- ”Resursslöseri att de högbegåvade barnen vantrivs och misslyckas”
- Ny bok med målet att förbättra gruppbostäder enligt LSS
- Ny studie om ögonkontakt vid autism: "Kan kännas överväldigande"
- Förslaget: Tydligare befogenheter för lärare att ingripa vid våld
- Live Special Nest: Sociala relationer i fritidshem