Nästa artikel
Premium Att vara boendestödjare innebär att erbjuda främst pedagogiskt stöd till någon som har funktionsnedsättningar, med syfte att stärka förmågan hos individen att klara vardagen i bostaden och ute i samhället. Så beskriver Gunilla Forsberg sitt arbete som boendestödjare i Hallstavik. För Special Nest berättar hon om hur det kan kännas att ibland möta misär, men oftast få uppleva meningsfulla möten med en annan människa.
– Jag har jobbat med människor i mer än trettio år och tycker det är en balansgång att vara boendestödjare. Vi ska ju sitta lite på händerna för att kunden ska få vara så självständig som möjligt, men det är svårt för man vill ju gärna hjälpa till, säger Gunilla Forsberg. Hon har en mentalskötarutbildning och arbetar som boendestödjare och samordnare på boendestöd i Hallstavik, en tätort i Norrtälje kommun, mitt i Roslagen. Här arbetar hon och fem kollegor på vårdb
Annons
Populärt innehåll idag
- Kärlek på samma frekvens – därför väljer autister ofta varandra
- Adhd och överrörlighet – slump eller samband?
- Vanliga relationsproblem vid autism – och hur ni löser dem
- Sommarläsning del 3: Underkänslig för sinnesintryck
- Hon löste gåtan "Sveriges farligaste kvinna"
- Tidigare stöd för barn med autism – nytt arbetssätt ger goda resultat i Angered: "Minskar glappet mellan olika instanser"
- Pandas – en autoimmun sjukdom med neuropsykiatriska symtom