Nästa artikel
Premium Om en elev inte lyckas uppnå delar av kunskapskraven på grund av en funktionsnedsättning, så kan lärare luta sig mot den så kallade pysparagrafen och ändå ge eleven godkänt betyg. Men bedömningarna är svåra och missuppfattningarna många om pysparagrafen. "Jag har full förståelse för att det är jättesvårt att tolka undantagsbestämmelsen", säger Hannes Theander, undervisningsråd på Skolverket, till Special Nest.
Den kallas pysparagrafen eller undantagsbestämmelsen. Den gör det möjligt för lärare att ge godkänt betyg fastän eleven inte har uppnått alla kunskapskrav i ett ämne, men smala kriterier råder. Den kan bara användas när eleven har en funktionsnedsättning som är den direkta anledningen till att enstaka kunskapskrav inte kan uppfyllas. När terminerna lider mot sitt slut brukar frågorna hopas om pysparagrafen. ”Jättesvårt att tolka” Skolverket skriver att lärare bara får
Liknande innehåll
Annons
Populärt innehåll idag
- Kärlek på samma frekvens – därför väljer autister ofta varandra
- Adhd och överrörlighet – slump eller samband?
- Vanliga relationsproblem vid autism – och hur ni löser dem
- Så kan personer med autism lyckas i dejting och kärlek
- Sommarläsning del 2: Att ljuga
- Tidigare stöd för barn med autism – nytt arbetssätt ger goda resultat i Angered: "Minskar glappet mellan olika instanser"
- "Språkförmågan är starkt påverkad hos barn med autism"